23. 4. 2020

Zlatá klapka ocení najlepších mladých multimediálnych tvorcov na Webgalavečere

Zlatá klapka ocení najlepších mladých 

multimediálnych tvorcov na Webgalavečere

Na Webgalavečer spojený s udeľovaním cien celoslovenskej súťaže v audiovizuálnej tvorbe detí a mládeže Zlatá klapka 2020 pozýva vo štvrtok Základná umelecká škola (ZUŠ) Jána Albrechta v Bratislave. Záujemcovia ho môžu sledovať na www.zusjanaalbrechta.eu od 17.00 h. TASR o tom informovala riaditeľka školy Lucia Celecová.
Programom bude sprevádzať Jarmila Hargašová-Lajčáková. Súťažiacim sa prihovorí minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling, primátor hlavného mesta SR Bratislavy, riaditelia dvoch televízií, zástupcovia Metodicko-pedagogického centra a členovia poroty.
Projekt organizuje ZUŠ Jána Albrechta vzhľadom na súčasnú situáciu spojenú s pandémiou nového koronavírusu. "Zlatá klapka 2020 mala štandardný priebeh podľa platného štatútu súťaže. Súťažiaci poslali v stanovenom termíne svoje príspevky, odborná porota ich vyhodnotila a určila víťazov jednotlivých kategórií. Jedinou zmenou je zrušený galavečer v Divadle Aréna," ozrejmila Celecová s tým, že výsledky súťaže budú vyhlásené na školskom webe.
Ďalej konštatovala, že záujem o Zlatú klapku rastie: "Zatiaľ čo v prvom ročníku, ktorý bol v roku 2013, sa do súťaže prihlásilo 12 škôl, v tomto roku to bolo 24, čo je 100-percentný nárast. V roku 2013 sme mali 70 súťažiacich, v tomto roku to už bolo 119. Do všetkých doterajších ročníkov súťaže sa spolu prihlásilo 1046 súťažiacich."



Copyright © TASR 2020