21. 4. 2020

TV Markíza v utorok odvysiela špeciálny večerný program s názvom Koronavírus na Slovensku: Ako ďalej?


TV Markíza v utorok odvysiela špeciálny večerný program s názvom





Koronavírus na Slovensku: Ako ďalej?


Relácia s moderátormi Zlaticou Švajdovou Puškárovou a Michalom Kovačičom bude rozdelená do dvoch častí, na publicistický súhrn doterajšieho diania nadviaže veľká debata s hosťami, ktorí majú v rukách budúcnosť Slovenska.


Televízia Markíza
pripravuje na utorok, 21. apríla 2020, so začiatkom o 20:30 špeciálny večer s názvom Koronavírus na Slovensku: Ako ďalej?. 

"Ocitli sme sa v akomsi polčase, kedy na jednej strane ľudia majú strach z nákazy, na druhej strane im dochádza dych a trpezlivosť, lebo stále viac riešia svoju ďalšiu existenciu. Inými slovami: V hre je naše zdravie, no zároveň ekonomika a sociálne dopady,“ povedal Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza, ktorý je zároveň spoluautorom scenára programu a dodáva: „Naše spravodajstvo a publicistika je v tomto čase na čele diváckeho záujmu. Verím, že aj tento špeciálny večer prinesie toľko očakávané odpovede: Ako ďalej Slovensko?“

Do relácie sme pozvali premiéra Igora Matoviča, ministra hospodárstva Richarda Sulíka, ministra financií Eduarda Hegera, ministra zdravotníctva Mareka Krajčího, a odborníkov na epidemiológiu Andreu Kalavskú a Vladimíra Krčméryho.

 „Reláciu sme rozdelili do dvoch častí. Najprv to bude autentický pohľad späť, čo sa vlastne stalo, prečo to väčšina sveta podcenila, až zistila, že tu nejde o bežnú chrípku, ale o niečo ďaleko vážnejšie, čo naše generácie ešte nezažili. Napokon dostanú slovo tí, ktorí momentálne rozhodujú o našich životoch a osudoch,“ povedala dramaturgička a spoluautorka scenára Zuzana Štelbaská.

Redaktorka a režisérka programu Lenka Stanková sa respondentov pýtala aj na to, či sa situácia u nás ešte stále môže zvrtnúť talianskym či španielskym smerom, aké sú naše vyhliadky podľa najnovších analýz, akou cestou pôjdeme ďalej, a aké parametre musia byť splnené, aby sa život vrátil opäť do normálu.

Moderátormi relácie budú Zlatica Švajdová Puškárová a Michal Kovačič.